Hvis man er til god gammeldaws, hjemmelavet dansk frokost, så er Sans Souci helt klart et godt bud. Jeg blev inviteret derind af min gode spiseven, da jeg havde givet udtryk for at jeg godt kunne tænke mig, at spise en god gang smørrebrød som selvfølgelig skulle være veltillavet.
Stedet i sig selv så utroligt hyggeligt ud udefra med de store glasfacader og den brune hyggelige indretning. Hvis man læser inde på deres hjemmeside, så står der også en rigtig fin historie med et navn som er dateret helt tilbage til år 1798, som du kan læse her:
“Navnet Sans Souci kan føres helt tilbage til 1798, da murermester J. M. Quist opførte sit landsted på Frederiksberg Allé mellem det nuværende nr. 54 og 56, hvor Madvigs Allé i dag munder ud i Frederiksberg Allé. Små 100 år senere blev landstedet revet ned, og i dag er det kun navnet, der lever videre i form af Sans Souci Restaurant & Vinstue”
Retterne er klassiske og jeg kunne ikke bestemme mig for om jeg skulle starte ud med karrysild tilsat porrer, æg og æbler til 78 kr. ELLER smørstegt rødspættefilet med rejer, urtemayonnaise og citron til 118 kr. – valget faldt på det sidste og så blev vi begge enige om at vælge lun flæskesteg med rødkål, æblekompot og sprød svær til 138 kr. til næste ret.
Muuuums siger jeg bare… Og billederne burde jo egentlig tale for sig selv, så jeg kommer ikke ind på en nærmere beskrivelse, andet end at det er et godt valg at drikke Jacobsen julebryg til retterne, som havde en tilpas sødme der gik godt i spænd med både fisken og flæsken.
Syntes at servicen haltede lidt, da jeg til at starte med slet ikke blev budt på noget at drikke, da jeg ankom men pænt kunne sidde på min plads (som var lige ved siden af døren) og kigge ud af vinduet til min ven ankom. Ellers så man først noget til tjeneren, så der skulle ryddes, serveres og betales… Godt at den gode mad, hev gennemsnittet op!
-
Mad
-
Service
-
Pris
-
Stemning
Resume
Maden var lækkert veltillavet og fortjener derfor 4 stjerner.
Som jeg beskrev, så haltede servicen desværre en smule og derfor får de 3 stjerner.
Prisen ligger på et fornuftigt prisleje og jeg skulle slippe samlet 353 kr. for 2 retter og en fadøl. Derfor får prisen 4 stjerner.
Stemningen er hyggelig og passer rigtig godt sammen med den klassiske mad som serveres.
Derfor får stemningen 4 stjerner.